Pyszne pieczywo, którym do różnych posiłków zajadają się każdego dnia Francuzi. Została wymyślona (kształt) przez kucharzy Napoleona. Bagietki były wygodne w przewożeniu dla żołnierzy, ponieważ można je było bez problemu włożyć do kieszeni. Podawana na śniadanie ze słodkimi dodatkami – z miodem, dżemem, konfiturą oraz do przygotowywania kanapek. Zawsze smakuje wyśmienicie! Bagietka maxi jest większa, niż klasyczna bagietka. Waga jednej bagietki – około 350g.
Pyszne banany o walorach smakowych oraz licznych wartościach odżywczych. Banany posiadają wysoką zawartość potasu, fosforu oraz magnezu. Są również łatwo przyswajalne. Cena bananów za kilogram – 4,40zł.
Delikatny maślany rogalik typu croissant, wykonany z ciasta francuskiego. Produkt wywodzący się z Francji. Posiada aksamitny smak, chrupiącą rumianą skórkę. Idealny na śniadanie oraz jako przekąska, czy deser. Rogalik bez nadzienia.
Bagietka pszenna 200g. Pieczywo kojarzone głównie z Francją, z której tak naprawdę się wywodzi. Skórka bagietki jest chrupiąca, a jej środek biały i miękki. Najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu!
Smakowita bułka wypiekana z mąki pszennej. Delikatny środek i chrupiąca skórka sprawiają, że pieczywo doskonale smakuje z różnymi dodatkami oraz jako dodatek do dań, np. obiadowych. Bułka wypiekana na drożdżach. Waga jednej bułki – około 100g.