Croissant to rogalik wykonany na bazie ciasta francuskiego. Jest kruchy, delikatny i aksamitny. Skórka rogalika jest chrupiąca, ale miękka, tak samo, jak środek croissanta. Idealnie smakuje z konfiturami, dżemami, a także miodem i kremami czekoladowymi. Smaczny jest również bez żadnych dodatków. W ramach pożywnego śniadania, a także deseru!
Pyszne banany o walorach smakowych oraz licznych wartościach odżywczych. Banany posiadają wysoką zawartość potasu, fosforu oraz magnezu. Są również łatwo przyswajalne. Cena bananów za kilogram – 4,40zł.
Bagietka pszenna maxi 350g. Bagietka wielkości maxi, grubsza niż tradycyjna francuska bagietka. Pieczywo wywodzące się z Francji, z czasów Napoleona. Najlepiej smakuje świeża!
Bagietka pszenna 200g. Pieczywo kojarzone głównie z Francją, z której tak naprawdę się wywodzi. Skórka bagietki jest chrupiąca, a jej środek biały i miękki. Najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu!
Smakowita bułka wypiekana z mąki pszennej. Delikatny środek i chrupiąca skórka sprawiają, że pieczywo doskonale smakuje z różnymi dodatkami oraz jako dodatek do dań, np. obiadowych. Bułka wypiekana na drożdżach. Waga jednej bułki – około 100g.